Saldžiarūgštė daržovių mišrainė - Skaniausi patiekalų receptai! Kulinarija.
Rgs 16, 2019
2385 Peržiūrų
4 1




Saldžiarūgštė daržovių mišrainė

Įkėlė
Saldžiarūgštė daržovių mišrainė

Saldžiarūgštė daržovių mišrainė

Pastaba. Svoris nurodytas jau nuluptų, nuvalytų daržovių. Beje, ananasų galite dėti ir perpus mažiau – bus ne tokia saldi. Naudojau 6 procentų obuolių actą. Jei naudosite 9 procentų kokį nors kitą actą, bus aštresnė, rūgštesnė mišrainė. Druska… Į tokį kiekį mišrainės galima berti ir puse šaukšto daugiau druskos (tuo atveju, jei mėgstate labai sūriai), bet… mūsų receptoriams tikrai pakako ir to vieno šaukšto, tikrai labai normalus skonis. Virti ilgai ir pervirti mišrainę tikrai nereikia, nes daržovės dar šus stiklainiuose, kol atvės… O ir košė, suvirus per daug daržovėms, nemanau jog jums patiks. Naudoju Kėdainių pomidorų padažą Natural.

 Kiekis – 7 puslitrukai 😉

Kad pagamintumėte Saldžiarūgštė daržovių mišrainė, reikės:

1 kg cukinijos, 500 g morkų, 500 g paprikų, 500 g agurkų, galvutės česnako, 0,5 l pomidorų padažo, 200 ml aliejaus, 150 ml acto, 200 g cukraus, 1 šaukštas druskos (nenubrauktas), 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų, didesnio indelio konservuotų ananasų.

Gaminimo eiga:

  • Nuskuskite ir nuplaukite morkas, perpjaukite pusiau paprikas ir išvalykite, kad neliktų sėklelių, agurkus nulupkite, cukinijos žievelę nupjaukite, išpjaukite sėklas. Visas daržoves supjaustykite kubeliais, česnaką sutarkuokite.
  • Nupilkite ananasų skystį, o ananasus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  • Į gilią keptuvę arba storadugnį nesvylantį puodą įpilkite dalį aliejaus, suberkite morkas ir pakepinkite apie 5 minutes. Tada suberkite paprikas, česnaką, cukinijas ir pakepinkite dar 10 minučių. Troškinkite ant nestiprios ugnies, kad tik suminkštėtų, bet neapketų, neapskrustų.
  • Jei daržoves kepinote keptuvėje, verskite viską į puodą, dėkite jį ant ugnies (jei puode – tai taip ir palikite ant ugnies 🙂 ), ten pat sudėkite agurkus, supilkite likusį aliejų, sudėkite pomidorų padažą, berkite druską, pipirinkite, berkite cukrų, sudėkite ananasus ir, kai tik pradės kunkuliuoti, truputį sumažinkite ugnį ir kaitinkite 10 minučių. 
  • Tada supilkite actą ir pavirkite dar apie 5 -10 minučių.
  • Mišrainę kraukite į išplautus, iškaitintus stiklainius, apverskite ir palikite aušti. Galite net ir pridengti storesniu rankšluosčiu.

Na štai Saldžiarūgštė daržovių mišrainė jau ir paruošta. Neiškęsite – ragaukite bent jau po paros ar dviejų, kai bus šiek tiek pastovėjusi.

Skanaus! 😉

Panašūs receptai: https://www.delfi.lt/1000receptu/receptai/ziemai-cukiniju-misraine-su-ananasais.d?id=68830568 , https://www.15min.lt/maistas/receptas/saldziarugstis-moliugu-ir-ananasu-padazas-3322 





Recepto Kategorijos:
Ruošiniai žiemai

Dar nėra komentarų

× Norėdami prisijungti prie diskusijos, turite prisijungti