Paprasta ir greitai pagaminama pomidorų sriuba - Skaniausi patiekalų receptai! Kulinarija.
Bir 10, 2013
1647 Peržiūrų
0 0




Paprasta ir greitai pagaminama pomidorų sriuba

Įkėlė
Paprasta ir greitai pagaminama pomidorų sriuba

Paprasta ir greitai pagaminama pomidorų sriuba

Labai greitai pagaminama ir malonaus skonio sriuba. Jei sriubą virsite ne sultinyje, tuomet baigiant virti būtinai įmeskite sviesto (Šeimininkės maišytas tepinys). Labai skanu su grietinėle. Jei esate labai labai aštrių sriubų mėgėjai :), įmeskite daugiau džiovintų žolelių (čiobrelių, petražolių, pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais). Pamėginkit, tikrai nenusivilsit :).

Kad pagamintumėt sriubą reikės:

5 pomidorų, 2 l paukštienos sultinio arba vandens, pakelio (125 g ) ryžių, pusės vidutinio dydžio svogūno, druskos, maltų juodųjų pipirų, šaukštelio džiovintų bazilikų, poros šaukštų aliejaus, 3-4 šaukštų Kėdainių natūralaus pomidorų padažo be konservantų.

Gaminimo eiga:

užvirkit sultinį ar vandenį ir sudėkit ryžius (tik būtinai išimkit iš maišelio :)). Kai užvirs, sumažinkit ugnį ir virkit 20 minučių. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykit truputį, perliekit šaltu vandeniu ir nulupkit. Supjaustykit ir pertrinkit. Keptuvėje įkaitinkit aliejų, sudėkit smulkiai supjaustytą svogūną, pakepkit, kol gražiai pagels ir ten pat sudėkit pertrintus pomidorus. Patušinkit dar apie 10-20 minučių (priklausys nuo pomidorų sultingumo), kol išgaruos skystis (tik neprideginkit :)). Masę pilkite į puodą, berkite baziliko, dėkit pomidorų padažą, padruskinkit ir papipirinkit pagal skonį. Jei manote, kad sriuba perdaug liesa, įdėkit sviestuko (skanu sviestukas su žalumynais). Balinkite grietinėle arba grietine. Skanaus!





Recepto Kategorijos:
Greitai paruošiamos sriubos · Sriubos

Dar nėra komentarų

× Norėdami prisijungti prie diskusijos, turite prisijungti