Pynutė - Skaniausi patiekalų receptai! Kulinarija.
Rgs 23, 2017
3407 Peržiūrų
20 1




Pynutė

Įkėlė
Pynutė

Pynutė

Jeigu gąsdina tai, kad mielinę tešlą reikia ilgai gaminti, tai tikrai be reikalo. Tešlą sumaišyti užtruksite vos kelias minutes, iškeps Pynutė irgi greitai. O kildinimo procesas taip pat neprailgs, jeigu turėsite kuo užsiimti papildomai 🙂 Juk nereikia stovėti ir žiūrėti, kaip tešla kyla.

Pastaba. Kai iškildinau tešlą pirmą kartą (orkaitėje), man ji pasirodė skystoka, todėl dar įbėriau saują miltų, lengvai perminkiau ir tik tuomet kišau į šaldytuvą.

Kad iškeptumėte mielinę Pynutę, reikės:

250 g miltų, 3 kiaušinių, 10 g mielių, 2 šaukštų pieno, 30-50 g cukraus, 150 g kambario temperatūros sviesto, trupučio druskos. Aptepti: 1 kiaušinio ir trupučio pieno.

Gaminimo eiga:

  • Miltus nusijokite į dubenį, supilkite piene su trupučiu cukraus ištirpintas mieles (aš išmaišiau ir šiltai palaikiau dar 15 minučių), suberkite likusį cukrų, sudėkite minkštą sviestą ir gerai išsukę po vieną įmuškite kiaušinius. Viską gerai išminkykite.
  • Orkaitę užkaiskite, nustatykite minimumą (nustačiau tešlos kildinimo programą), kiškite dubenį į orkaitę ir tegul tešla „auga“, kol dvigubai iškils.
  • Išimkite iš dubens, padarykite pailgą pyragą, dėkite ant lentelės, pabarstytos miltais, uždenkite maistine plėvele ir kiškite valandai į šaldytuvą.
  • Tešlą padalinkite į tris dalis, iš kiekvienos suvoliokite po gyvatėlę, iš jų supinkite kasą. Paguldykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir pusvalandį palaikykite šiltai, kad pakiltų.
Pynutė

Pynutė

  • Kepkite aptepę kiaušinio ir pieno plakiniu iki 170 C įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
  • Iškepusią Pynutę galite aptepti sirupu arba paprasčiausiu vandeniu, kuriame ištirpinta truputis cukraus.
Pynutė

Pynutė

Skanaus! 😉





Recepto Kategorijos:
Desertai · Pyragai

Dar nėra komentarų

× Norėdami prisijungti prie diskusijos, turite prisijungti